Aveda

101
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Aveda: natuurlijke cosmetica met een missie

Mooi met de kracht van de natuur. En tegelijkertijd goed voor het milieu en duurzaam. Met producten van Aveda wordt dat voor iedereen mogelijk. Natuurlijke cosmetica hoeft niet ingewikkeld te zijn, integendeel: met cosmetica van Aveda is dat een fluitje van een cent. Het bedrijf biedt natuurbewuste, werkzame producten voor het verzorgen en stylen van het haar, huidverzorging, make-up en lichaamsverzorging. En ook voor mannen zijn er tal van verzorgingsproducten die volledig zijn afgestemd op hun behoeften.

Indiase geneeskunde als inspiratie voor de natuurlijke cosmetica van Aveda

Aveda werd opgericht door de Oostenrijkse kapper en stylist Horst Rechelbauer. Deze begenadigde stylist hielp op 14-jarige leeftijd al in een kapsalon – verzorgen en stylen waren op jonge leeftijd al zijn passie. Op 17-jarige leeftijd werkte hij al in een salon in Rome. Op zijn twintigste ontving hij voor het eerst een prijs. Deze gebruikte Rechelbauer als springplank naar de Verenigde Staten, om daar een eigen salon te openen.

Een yoga-retreat in India, waar hij na een burn-out naartoe ging, bracht hem op het spoor van de Indiase geneeskunde ayurveda. In 1978 richtte hij het label voor natuurlijke cosmetica Aveda op. Het concept van de Aveda-producten is gebaseerd op de principes van de ayurveda.

Het bedrijf bestaat al vele jaren, maar werkt er nog steeds aan nieuwe standaarden te zetten en de Aveda-producten voortdurend te verbeteren. Meer duurzaamheid. Meer innovatie. Meer natuur. Het bedrijf ontving meerdere onderscheidingen voor zijn ecologische productie.

Denk aan het milieu en koop Aveda-producten

Wie oog heeft voor het milieu en zijn eigen ecologische voetafdruk, heeft meteen meerdere redenen om producten van Aveda te kopen:

  • Dierenbescherming – 100 procent veganistische producten
  • Gebruik van hernieuwbare energie – 100 procent windenergie voor de productie
  • Milieuvriendelijke verpakkingen en post-consumer-recyclingmethodes voor het hergebruik van flesjes en potjes
  • Inzet voor de bescherming van het oppervlaktewater in achtergestelde gebieden
  • Ecologische teelt van geneeskrachtige planten met een partner in India
  • Compensatie van 100% van de CO2-uitstoot van het bedrijf

Met het kopen van natuurlijke cosmetica van Aveda doe je dus niet alleen iets goeds voor jezelf, maar ondersteun je meteen ook een zeer natuurbewust en innovatief bedrijf.

Natuurlijke cosmetica van Aveda: weldadige verzorging voor iedereen

Haar, lichaam, gezicht en make-up – dat is waar Aveda-cosmetica zich vooral op richt:

  • Aveda Haircare: of je nu iets zoekt voor krullend haar, droog haar of gespleten punten, voor ieder haartype zijn er de juiste verzorgingsproducten, variërend van shampoo, conditioner en haarmaskers tot haarolie en haarborstels.
  • Aveda Body: Beautifying, Rosemary Mint en Stress-fix heten de populaire Aveda-producten, die de huid intensief verzorgen. In deze productlijnen vind je handwasgel, body oil, verzorgende badproducten en lotions.
  • Aveda Skincare: Of het nu gaat om producten voor een vermoeide huid of verzorgende producten voor een stevigere huid, de wereld van de Aveda-cosmetica voor het gezicht is breed geschakeerd.

Ook heren ontdekken bij Aveda een enorm aanbod aan verzorgingsproducten speciaal voor de behoeften van de gevoelige mannenhuid, voor haarverzorging, scheren en gezichtsverzorging of styling.

Verzorgingsproducten van Aveda: ontdek ze nu bij parfumdreams

Hair care, styling, skincare of body, parfumdreams geeft je toegang tot de hele wereld van de natuurlijke cosmetica van Aveda. Behalve door het gebruik van hoogwaardige, uitsluitend veganistische bestanddelen overtuigt het bedrijf door een breed productassortiment dat de juiste verzorgingsproducten paraat heeft voor ieder huid- of haartype, bijvoorbeeld een droge huid of haar met roos.