The Balm

7
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

The Balm: premium producten voor een eenvoudig beautyritueel

Het cosmeticamerk The Balm is in 2004 in de VS opgericht door Marissa Shipman. De gedachte achter de cosmeticaproducten is dat alles in de ochtend snel moet gaan in de badkamer. Vaak heb je niet veel tijd om je uitgebreid op te doffen of make-up op te doen. De beautyproducten van The Balm moeten ervoor zorgen dat je in enkele minuten make-up hebt opgedaan en je je helemaal happy en mooi kunt voelen.

De oprichtster van The Balm heeft zelf nooit de mogelijkheid gekregen om ervaring op te doen bij de grote cosmeticabedrijven. Ze kwam niet door de sollicitaties heen. Ze besloot toen maar om zelf iets te beginnen en ging wat experimenteren op basis van enkele boeken en schakelde een chemicus in. Nadat haar financiële plan rond was en de website stond, begon ze haar bedrijf dat inmiddels actief is in 46 landen.

Wat kenmerkt de filosofie van The Balm?

De The Balm Cosmetics zijn gebruiksvriendelijk, makkelijk aan te brengen en perfect op te nemen in je ochtendritueel. Ze zorgen voor een frisse en natuurlijke look en dat je je lekker in je vel voelt zitten. 'Beauty in vijf minuten' is het motto van het merk en alle producten worden op basis hiervan ontwikkeld.

Welke producten van The Balm zijn er?

De doelgroep van de oprichtster uit San Francisco zijn fans van make-up van elke leeftijd die vooral ondersteuning willen krijgen bij hun ochtendritueel. De producten van The Balm zijn dankzij de popartdesigns en de retrolook van de verpakkingen een echte must-have. Bovendien is er een ruime keuze in kleuren en producten. Zo is er voor ieder wat wils.

Wat is zo bijzonder aan de producten van The Balm?

Het merk mag het dan wel belangrijk vinden dat de producten makkelijk in gebruik zijn, de productie en kwaliteit van de make-up van The Balm is echter allesbehalve simpel. Het gaat hier om kwalitatief hoogstaande formules om hooggepigmenteerde oogschaduw met een zijdeachtige textuur, crèmige rougetinten en lippenstift die lang blijft zitten te creëren.

Hiermee voel je je de hele dag door heerlijk. De producten zijn niet alleen goed geschikt als snelle make-up voor in de ochtend, je kunt ze ook gebruiken voor een uitgebreide make-up in de avond. De make-up van The Balm wordt bovendien milieuvriendelijk gemaakt: er komen geen parabenen aan te pas en alle producten zijn dierproefvrij.

Daarnaast zijn de productnamen grappig en vaak dubbelzinnig, zoals 'Mr. Write (now)' als productnaam voor een eyeliner of 'BahamaMama' voor een bronzer of 'The Balm and the Beautiful' voor het oogschaduwpalet. Ook kun je er terecht voor 3-in-1-producten. Dat bespaart je ruimte en zo kun je heel handig in één aankoop drie producten kopen die elkaar perfect aanvullen.

Waar kun je The Balm voordelig kopen?

De producten van The Balm kun je voordelig in de webshop van parfumdreams kopen. De keuze is reuze: van uitgebreide oogschaduwpaletten tot aan lippenstiftsets, lipgloss, highlighter-, bronzer- en blush-sets, alles zit ertussen.