Dr. Bronner's

34
4/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Dr. Bronner‘s: natuurlijke cosmetica met een waardevolle boodschap

Het bedrijf Dr. Bronner‘s, dat zich richt op natuurlijke cosmetica, werd in 1948 opgericht door Emanuel Bronner, die als derde generatie werkzaam was als zeepmaker. De boodschap van Emanuel Bronner was al sinds jaar en dag dat de mensheid een eenheid moet vormen, omdat ze anders te gronde gaat. Deze filosofie komt ook terug in de producten van Dr. Bronner’s. Ze worden volgens de strengste milieuvriendelijke eisen en op maatschappelijk verantwoorde wijze geproduceerd en zijn gecertificeerd als natuurlijke en biologische cosmetica.

Als Emanuel Bronner bij lezingen in de Verenigde Staten vaststelt dat de mensen eerder de gratis uit te proberen Dr. Bronner’s vloeibare zeep meenemen dan naar hem luisteren, begint hij zijn boodschappen op de zeepverpakkingen te drukken. De zeep wordt een cultproduct in de jaren zeventig van de vorige eeuw en raakt tijdens de vredesbeweging de zenuw van de tijd.

Het duurt echter nog tot het jaar 2000 voordat de zeep wereldwijd wordt geëxporteerd. Als eerste fabrikant ter wereld gebruikt Dr. Bronner‘s in 2003 kunststof flessen die voor 100% gemaakt zijn van gerecyclede materialen. In 2006 wordt dan het project gestart om alle bestanddelen van de cosmeticaproducten te maken met fairtradeproducten. In 2014 verplicht het bedrijf zich tot een zero-waste-beleid.

Wat is er zo bijzonder aan Dr. Bronner‘s?

Het merk Dr. Bronner‘s werkt volgens strenge ethische principes, die voorzien in eerlijke omstandigheden voor medewerkers en leveranciers. Bovendien wil het zorgzaam omgaan met zijn klanten, zorgzaam omgaan met de aarde en zich inzetten voor wat goed is. Zo wordt bijvoorbeeld alle winst die het bedrijf niet nodig heeft voor de bedrijfsvoering of het uitbreiden van zijn zaken, aan liefdadigheidsprojecten geschonken.

Van welk product is Dr. Bronner‘s bekend?

Het vermoedelijk bekendste product van het merk is de Dr. Bronner’s 18-in-1-natuurzeep. Die heet 18-in-1 omdat je de Dr. Bronner's-zeep voor 18 verschillende dingen kunt gebruiken, bijvoorbeeld als:

 • doucheproduct
 • shampoo
 • gezichtsreiniging
 • handzeep
 • handwasmiddel
 • dierenshampoo
 • schoonmaakmiddel in het huishouden
 • handafwasmiddel
 • vlekkenverwijderaar
 • mondwater
 • scheerzeep
 • en nog veel meer.

Dit kleine wondermiddel heeft tientallen jaren geleden al voor de doorbraak van Dr. Bronner‘s gezorgd en is tot op de dag van vandaag een bestseller. De zeep heeft het pad geëffend voor andere productontwikkelingen en heeft Dr. Bronner‘s het merk gemaakt dat het bedrijf nu is.

Dr. Bronner‘s: welke andere producten zitten er in het assortiment?

Naast de beroemde Dr. Bronner‘s 18-in-1-natuurzeep zijn er ook nog andere cosmeticaproducten van dit merk, zoals de Dr. Bronner’s-lichaamsverzorging en de Dr. Bronner’s-lipverzorging.

De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende geurrichtingen, zoals pepermunt, sinaasappel-gember, lavendel, amandel, roos, citroen-limoen, eucalyptus of kersenbloesem. Ook het effect van de producten verschilt per geurrichting. De Dr. Bronner’s 18-in-1-zeep 'Eucalyptus' kan bijvoorbeeld ook bij verkoudheid worden gebruikt om te inhaleren. Lavendel werkt daarentegen eerder kalmerend.

Koop producten van Dr. Bronner’s en maak de wereld een klein beetje beter

Een grote keuze aan natuurlijke cosmeticaproducten van Dr. Bronner’s vind je bij parfumdreams. Voor een eerste kennismaking is de 18-in-1-zeep een goede keuze, omdat die op zoveel plekken en bij zoveel gelegenheden kan worden gebruikt. De zeep is een klassieker en komt in ieder huishouden goed van pas. In theorie kun je je echter van top tot teen verzorgen met de producten van Dr. Bronner’s: ze worden goed verdragen door huid, haar, gezicht, handen en lichaam en je kunt ze zelfs gebruiken voor je gebit en je mondholte.