Weleda

132
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Weleda: Generatielange natuurlijke verzorging

Mens en natuur staan centraal bij het merk Weledadat als geen ander staat voor hoogwaardige, natuurlijke cosmetica. Weleda werd in 1921 opgericht en is vandaag de dag internationaal actief. Niet alleen produceert Weleda cosmetica, maar ze produceert ook geneesmiddelen. Oorspronkelijk waren het de geneesmiddelen die de corebusiness van het merk uitmaakten. Dit is inmiddels al lang veranderd en de geneesmiddelen maken 21,5% deel uit van de omzet, terwijl de omzet in de cosmetica zo'n 78,5% omvat.

Weleda produceert voor het overgrote deel in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Meer dan 2500 mensen zijn werkzaam voor het merk. Medeoprichter van Weleda is Rudolf Steiner die ook de grondlegger was van de antroposofie. Dit staat voor een levensbeschouwing rondom het geloof dat de mens in het kader van het antroposofische wereldbeeld bestaat uit geest, lichaam en ziel.

Welke producten zijn er bij Weleda?

Er zijn diverse producten van Weleda op het gebied van cosmetica en geneesmiddelen. Weleda maakt zelfs levensmiddelen. Tot de meest populaire producten van Weleda op het gebied van natuurlijke cosmetica behoren:

Tot de levensmiddelen behoren diverse theesoorten, sappen, siroop en voedingssupplementen. Tot de geneesmiddelen behoren onder andere producten tegen allergie en verkoudheid, voor de spijsvertering, voor de bloedsomloop, voor de huid, voor de ogen en voor het zenuwstelsel. Alle preparaten zijn natuurlijk en zijn gebaseerd op het samenspel tussen mens en natuur. Ze moeten lichaamseigen bronnen activeren en zodoende zelfregulatie stimuleren.

Wat maakt de Weleda cosmeticaproducten zo uniek?

De verzorgingsproducten van Weleda berusten op de kracht van de natuur en zijn gecertificeerd als natuurlijke cosmetica. Dit houdt in dat ze natuurlijke bestanddelen bevatten en gebruik maken van planten, extracten, zaden en oliën van planten en kruiden, zoals bijvoorbeeld:

  • Arnica
  • Kamille
  • Duindoorn
  • Teatree
  • Goudsbloem
  • Teunisbloem
  • en nog veel meer

Veel producten van Weleda hebben een zachte, natuurlijke geur – ze worden geheel zonder conserveringsmiddelen zoals synthetische geur- en kleur stoffen geproduceerd. Bovendien komen veel gebruikte bestanddelen uit gecontroleerd biologische teelt. Of het nu gaat om baby's, zwangeren, mannen of senioren - Weleda natuurlijke cosmetica kan een begeleider voor het leven zijn.

Waarvoor staat het merk Weleda?

Achter het merk Weleda staat een antroposofische filosofie. Dat weerspiegelt zich zowel in de geneesmiddelen als in de natuurlijke cosmetica van Weleda.

Zes richtlijnen kenmerken het handelen van Weleda, waaronder holistische benadering, sociale verantwoordelijkheid, vertrouwen, openheid enthousiasme en spaarzaamheid. Met deze filosofie wil-Weleda bijdragen aan een betere wereld en natuur en mensen beschermen en verrijken. Het scheppen van arbeidsplaatsen, samenwerking met lokale boeren, de biologisch dynamische teelt van planten ter bevordering van de bodem gezondheid en de beschouwing van mens en natuur vanuit een holistisch perspectief kenmerken de kern van het merk en zorgen ervoor dat Weleda een merk is dat mensen vertrouwen.

Parfumdreams.de: Hier kun je de natuurlijke cosmetica van Weleda kopen

Bij parfumdreams kan je de natuur cosmetica subproducten van Weleda en nog veel meer producten kopen. Producten van-Weleda kunnen een mooi geschenk zijn voor moeder, vader, grootouders, kinderen of vrienden – maar ook voor jezelf is het een verwenmoment. Door te kiezen voor Weleda natuurlijke cosmetica doe je iets goeds voor lichaam en geest.