Goed om te weten: hulp bij zonnebrand

De warme zomerdagen nodigen uit tot zonnebaden – op het strand, aan het openluchtzwembad of ’s avonds gezellig bij elkaar. Als u zich vooraf niet met zonnebrandcrème hebt ingesmeerd, zult u de volgende dag verbrand zijn. Met onze tips willen wij u helpen bij zonnebrand en ervoor zorgen dat uw verbrande huid sneller geneest!

Summer Scents Beach Look zonnebrandcrème Zonbescherming voor het haar! Zonbescherming voor elk huidtype! Goed om te weten: hulp bij zonnebrand

Wat kunt u tegen zonnebrand doen?

Zodra u merkt dat uw huid rood wordt en u de zonnebrand begint te voelen, moet u een koud, vochtig kompres op de verbrande huid leggen. U kunt ook ijsblokjes in een handdoek wikkelen en die op de getroffen delen van de huid leggen. Het koelproces onttrekt warmte aan de huid en vermindert de roodheid. Stel uw huid niet opnieuw bloot aan stress en zoek een schaduwrijk plekje voor de rest van de dag. Grijp vaak naar de waterfles om ook uw lichaam van voldoende vocht te voorzien. Breng een lichte crème met verzorgende bestanddelen aan.


Hoe lang brandt een zonnebrand op de huid?

Een dag te lang in de zon en u wordt achtervolgd door het onaangename gevoel van zonnebrand. Dan luidt de volgende vraag meestal: Hoe lang duurt dit? Hoe raak ik er zo snel mogelijk weer vanaf? Zonnebrand en een rode huid zijn niet alleen niet esthetisch, zonnebrand kan ook schade op de lange termijn veroorzaken. Eerst moet worden vastgesteld of de zonnebrand mild of ernstig is.

> Lichte zonnebrand: Kenmerkend voor een lichte zonnebrand is dat de huid rood is, maar alleen pijn doet als u erop duwt. Als de zonnebrand alleen pijn doet wanneer u de verbrande huid aanraakt, zal de huid binnen een week helemaal van de zonnebrand hersteld zijn.

> Ernstige zonnebrand: Anders dan bij een lichte zonnebrand, voelt u een ernstige zonnebrand ook zonder invloed van buitenaf op de rode huid. In extreme gevallen ontstaan door de verbranding blaasjes op het huidoppervlak. In dat geval moet u dringend een arts raadplegen om de verdere behandeling voor een optimaal herstel te bepalen. Een ernstige zonnebrand kan tot 6 weken duren.

Onze tips voor als u door de zon verbrand bent!

"1) Zoek een schaduwrijk plekje: Het is al gebeurd, u bent verbrand. Nu moet u in ieder geval een plekje in de schaduw opzoeken. Als u na het zonnebaden merkt dat uw rug of borst door de zon is verbrand, moet u een T-shirt aantrekken om uw huid tegen verdere blootstelling aan de zon te beschermen.

2) Neem een koude douche! Uw huid is oververhit, rood en pijnlijk! Ga dit tegen met een ijskoude douche. Zo onttrekt u de pijnlijke hitte aan uw huid!

3) Breng regelmatig een crème aan: Nadat u uw huid hebt gekalmeerd en afgekoeld, is de volgende stap het royaal aanbrengen van een crème op uw huid. Gebruik hiervoor een vochtinbrengende crème. Een aftersun kan wonderen doen op uw geïrriteerde en rode huid.

4) Drink veel! Zonnebrand impliceert een grotere behoefte aan vocht. Grijp regelmatig naar een fles water, koude thee of dunne spritzer met vruchtensap. Drink, drink, drink! "


Na zonnecrème komt aftersun!

Huismiddeltjes die helpen bij zonnebrand!

 

> Yoghurt en kwark: Deze twee voedingsmiddelen vindt u meestal gewoon in uw koelkast. Breng de kwark of yoghurt als een masker op de zonverbrande huid aan. U zult direct het verkoelende effect voelen. Houd er wel rekening mee dat het masker op tijd weer van de huid moet worden verwijderd, voordat het uitdroogt.

> Aloë vera: De laatste jaren is de aloëveraplant erin geslaagd een plekje te veroveren in vele huishoudens. Door zijn vochtinbrengende eigenschappen werkt hij als een wondermiddel tegen lastige roodheid van de huid. Snijd een stuk van de plant en breng het gelachtige vocht uit het binnenste van de plant op de rode plek aan.

> Kokosolie: Nog een huismiddeltje dat met zijn bestanddelen de regeneratie van de huid ondersteunt. De voedingsstoffen hebben een ontstekingsremmend en verkoelend effect op de huid.

 

Zonnebrand op de hoofdhuid

Als het al te laat is, zijn de volgende tips veelbelovend voor de behandeling:

> Oliekuur: Verzorgingsproducten voor het hoofd, zoals kokos- of amandelolie, zijn hiervoor geschikt. Het beste is om de olie een nacht op de huid te laten inwerken en ’s morgens uit te wassen met een milde shampoo zonder parabenen.

> Aftersunspray voor het hoofd: Net als op de rest van het lichaam zorgt een aftersun ervoor dat de huid afkoelt en de vochtbalans zich herstelt.

> Peeling van de hoofdhuid en föhnen van het haar moeten worden vermeden.

> Gebruik een zachte, natuurlijke borstel om uw haar te kammen.

Wat zijn symptomen van zonnebrand op de hoofdhuid?

 

> Rode hoofdhuid br>
> Gezwollen huid

> Pijn bij het kammen

> Hoofdpijn

> Problemen met de bloedsomloop, misselijkheid en duizeligheid

 

Een van de belangrijkste tips: blijf gehydrateerd! Grijp zo vaak u kunt naar de waterfles en houd uw vochthuishouding op peil! Zo kan uw lichaam beter regenereren.