Zonbescherming voor elk huidtype!

Wat is de juiste zonbescherming voor mijn huidtype? Deze vraag wordt gesteld zodra de warme zomerdagen beginnen. De uv-stralen van de zon hebben op elk huidtype een ander effect. In onze gids over zonbescherming vindt u voor elk huidtype de ideale bescherming tegen de zon en tips om vervelende zonnebrand te voorkomen.

zonnebrandcrème Zonbescherming voor het haar! Zonbescherming voor elk huidtype! Goed om te weten: hulp bij zonnebrand Self-Tanning Guide

Kort vooraf: zonbescherming is essentieel op elke zonnige dag. Neem een vochtinbrengende crème met beschermingsfactor op in uw dagelijkse routine. Zo is uw huid bijvoorbeeld ook tijdens een lunch in het park tegen uv-stralen beschermd. Als u bewust een dagje in de zon plant, moet u een product met SPF 50 kiezen, om uw huid optimaal te beschermen.

Wat is de taak van een SPF?

 

De beschermingsfactor van zonnebrandproducten zorgt ervoor dat de individuele zelfbescherming van het betreffende huidtype wordt verlengd. De duur van de zelfbescherming wordt hierbij vermenigvuldigd met de SPF van het betreffende product. Welke zelfbescherming welk huidtype heeft, ontdekt u hier!

 
Hauttyp 1

Huidtype 1: zeer licht huidtype

Het zeer lichte huidtype klaagt erover nooit bruin te worden in de zomer. Kenmerkend zijn roodblond haar, lichte ogen en veel zomersproeten. Dit huidtype is zeer vatbaar voor zonnebrand. De zelfbescherming tegen de zon duurt slechts 3 à 10 minuten. Een zonnebrandcrème met een zeer hoge beschermingsfactor is dan ook aanbevolen.

Hauttyp2 2

Huidtype 2: licht huidtype

Kenmerkend zijn blond haar, lichte ogen, een lichte teint en vaak zomersproeten. Mensen met een licht huidtype klagen erover dat zij relatief gemakkelijk verbranden en in de zomer nauwelijks bruin worden. De zelfbescherming duurt 10 à 20 minuten. Als u SPF 20 kiest, bent u maximaal 400 minuten beschermd. Dat is ongeveer 6 uur – uiterlijk na die tijd moet u zich tijdens een dagje op het strand weer insmeren.

Hauttyp 3

Huidtype 3: bruin huidtype

Huidtype 3 wordt gekenmerkt door een matige teint, lichte of donkere ogen en donkerblond tot bruin haar. In de zomer klaagt dit huidtype niet over zonnebrand (slechts zeer zelden) en tijdens het zonnebaden wordt de huid mooi bruin. De zelfbescherming duurt 20 à 30 minuten.

Hauttyp 4

Huidtype 4: donker huidtype

Kenmerkend voor ons laatste huidtype zijn donkerbruin of zwart haar, een donkere teint en donkere ogen. In de zomer klaagt dit huidtype nooit over zonnebrand en wordt de huid altijd mooi bruin, zodra hij de zon ziet. De zelfbescherming duurt ongeveer 45 minuten.

Essentieel voor elk huidtype:

 

Ongeacht uw huidtype moet u na een dag van blootstelling aan uv-straling aftersun gebruiken, om de regeneratie van uw huid te ondersteunen en de huid optimaal te verzorgen.

 

Zonbescherming voor het gezicht

Welke zonnebrandcrème is het beste voor het gezicht?

De huid van het gezicht is anders dan die van de rest van het lichaam. Het gezicht heeft een veel dunnere opperhuid. Daarom is het ook hier essentieel om een onderscheid te maken tussen de verschillende huidtypes. Speciale zonnebrandcrèmes voor het gezicht bevatten andere hoofdingrediënten, zodat ook de consistentie van de crème anders is. Daardoor worden deze crèmes sneller opgenomen, kunnen ze gerichter worden aangebracht en hebben ze fijne eigenschappen. Bovendien bevatten zonnebrandcrèmes voor het gezicht vaak extra ingrediënten zoals vitamine C, A en E, die uw gezicht tegen vrije radicalen beschermen.

Ontdek welke zonbescherming het beste bij u past!

 

> Vette huid: Voor de vette of gemengde huid adviseren wij het gebruik van een niet-comedogene zonnebrandcrème. Parfumvrije formules zonder algenextracten zijn hier doeltreffend en veelbelovend.

> Droge huid: Een droge huid heeft vocht nodig. Dan moet een vochtinbrengende zonnebrandcrème voor het gezicht worden gebruikt. Een water-olieproduct is hier de juiste keuze.

> Gevoelige huid: De beste keuze is een zonnebrandcrème die vrij is van parfum, alcohol en conserveringsmiddelen. Gebruik een minerale zonbescherming.

> Normale huid: Bij het kiezen van een geschikte zonbescherming voor de normale huid hoeft u nergens speciaal op te letten. Gebruik gerust uw favoriete product.

 

Huidproblemen zoals acne vereisen speciale bescherming tegen de zon!

Acne en andere ontstekingsziekten van de huid vereisen helaas altijd een speciale verzorging. Ook hier is voorzichtigheid geboden bij het kiezen van de juiste zonbescherming. Wij raden af om een klassieke crème of gewone zonnemelk te gebruiken, als u acne hebt. De ideale oplossing is een gelachtige consistentie. Waterproof producten maken de huid vetter en worden daarom evenmin aanbevolen. Niet-comedogene bestanddelen daarentegen gaan de strijd aan met puistjes en verhinderen dat zweet en talg uw poriën verstoppen.

Zonnecrème helpt ook tegen huidveroudering!

 

Uv-straling versnelt de vorming van rimpeltjes en pigmentvlekken. Neem daarom een zonnecrème op in uw beautyroutine, om de strijd aan te gaan met rimpeltjes en pigmentvlekken. Zonlicht vermindert de regeneratie van uw huid. Met een zonnebrandcrème of andere verzorgingsproducten met uv-filters gaat u dit effect tegen, omdat de uv-stralen dan worden geabsorbeerd of weerkaatst.

 

Met onze tip integreert u de zonnebrandcrème perfect in uw beautyroutine.

De juiste volgorde is uw sleutel tot succes. Begin met een vochtinbrengende crème, breng daarna de zonnebrandcrème aan en werk uw gezicht ten slotte af met uw make-uplook van de dag!