How to: Sun-Kissed Skin

Snel een mooie bruine teint? Tover een zomerse glow op je huid met onze zelfbruiningsproducten. Waar moet je bij het aanbrengen van een zelfbruiner op letten en hoe krijg je een regelmatige teint zonder vlekken en strepen? Dat verklappen we je nu in onze self-tanning guide.

Good vibes & tan lines

Zelfbruinen: waar moet ik op letten?

Bij zelfbruiners is een goede voorbereiding erg belangrijk. Dode huidcellen en ruwere plekken, bijvoorbeeld op de ellebogen, kunnen voor een intensievere bruine teint en een vlekkerig resultaat zorgen. Om dit te voorkomen is een zorgvuldige peeling onmisbaar! Peel je huid bij voorkeur zelfs 24 uur voor je de zelfbruiner aanbrengt. Zo geef je je huid voldoende tijd om te herstellen en zorg je voor een streepvrij resultaat.

Een mooie bruine teint zonder vlekken en strepen

Voor een gelijkmatige bruine teint adviseren wij je vooral niet te veel zelfbruiner te gebruiken. Met name op behaarde plekken of op plaatsen zoals knieën en ellebogen kan het aanbrengen wat lastig zijn en ontstaan er vaak bruine vlekken. Onze tip: meng de zelfbruiner met bodylotion en breng hem heel voorzichtig aan! Ook tanning-handschoenen zijn onmisbaar – ze beschermen niet alleen je handen, maar zorgen ook voor een egale teint.

Zelfbruiners: de juiste hoeveelheid aanbrengen

Wat is de juiste dosering? Bouw je bruine kleurtje bij voorkeur langzaam op: wij adviseren je om iedere dag een kleine hoeveelheid zelfbruiningscrème aan te brengen, tot je de gewenste teint hebt bereikt. Daarna is het voldoende om de zelfbruiner twee- tot driemaal per week aan te brengen om je bruine teint op te frissen en ervoor te zorgen dat je er lang van kunt genieten. Is er toch iets misgegaan bij het zelfbruinen? Geen probleem – ga gewoon in bad! Daardoor zet de bovenste hoornlaag van je huid uit en kun je onregelmatigheden gemakkelijker wegpeelen.

Zelfbruiners speciaal voor het gezicht

De meeste zelfbruiningsproducten voor het lichaam zijn vloeibaarder en zijn daardoor niet zo geschikt voor het gezicht. Gebruik voor je gezicht daarom bij voorkeur producten die daar speciaal voor zijn ontwikkeld. Heb je een gevoelige huid? Let er dan goed op dat de zelfbruiner geen geurstoffen of alcohol bevat. En wees ook hier voorzichtig bij het aanbrengen! Werk om je wenkbrauwen en haaraanzet heen om vlekken te voorkomen.

Onze must-haves