zonnebrandcrème Zonbescherming voor het haar! Zonbescherming voor elk huidtype! Goed om te weten: hulp bij zonnebrand Self-Tanning Guide

Hoe tasten uv-stralen uw haar aan?

Net als uw huid heeft ook uw haar speciale verzorging nodig in de zomer. Door blootstelling aan uv-straling kan uw haar sneller uitdrogen en broos worden. De zon tast uw haar aan en verzwakt daarbij de keratinestructuur. Bovendien gaat onder invloed van het zonlicht ook uw haarkleur vervagen. Verder beschadigt uv-straling de hoofdhuid, als die te veel aan de zon wordt blootgesteld. Vooral de kruin en lichte zones van uw hoofd vragen extra aandacht.

Deze haarverzorgingsproducten horen in uw zomerroutine thuis!

 

> Shampoo met uv-filter > Zonnebrandspray voor het haar > Aftersunmasker – het effect van aftersunproducten is vergelijkbaar met dat van aloë vera voor de huid. Het ontdoet uw haar van de resten van chloor- en zout water. Zonbeschermingsproducten voor het haar leggen een beschermende film op het haar en voorzien het van vocht en vitaminen. Dit zorgt ervoor dat uw haar niet uitdroogt en broos wordt.

 

Meer tips tegen broos haar!

Tip 1: Spoel uw haar na het zwemmen uit! Of u nu uit het zwembad of de zee komt, spoel uw haar altijd even uit, want chloor- of zout water maakt uw haar broos!

Tip 2: Kleur je haar niet in de zomer! In de zomer is een kleuring een extra belasting voor uw haar, laat haarverf daarom liever links liggen!

Tip 3: Trakteer uw haar op een extra portie verzorging! Een haarmasker en een haarkuur voorzien uw haar van voedende bestanddelen en voorkomen gespleten haarpunten en haarbreuk. Zo blijft uw haar de hele zomer zijdeachtig en zacht!

Tip 4: Kies voor zachte haarbanden zoals scrunchies in plaats van metalen clips. Metalen clips worden warm in de zon, wat tot haarbreuk kan leiden.

Niet alleen het haar vereist verzorging, ook de hoofdhuid is zeer gevoelig. Op warme zonnige dagen brengen we veel tijd buiten door om van de zon te genieten. Helaas denken we er niet altijd aan onze hoofdhuid te beschermen. Dat is erg riskant voor mensen die een scheiding in het haar, fijn haar of een terugwijkende haarlijn hebben of die half kaal of kaal zijn. Dan bedekt het haar de hoofdhuid niet voor 100% en wordt deze onvoldoende beschermd. Ontdek nu

Zonbescherming voor het hoofd

Verander regelmatig van houding of positie, zodat de zon niet permanent op dezelfde plek van uw hoofd schijnt. Ook hier biedt een transparant product met uv-filter vele voordelen. Het is niet vettig, kan gemakkelijk worden aangebracht en verstoort uw persoonlijke haarlook niet. Modieus en trendy: een zonnehoed of hoofddoek biedt een goede bescherming en ziet er bovendien fantastisch uit!

Zonverzorging voor een kaal hoofd

 

Als u kaal bent, is het risico op zonnebrand zeer groot. Een verbrand hoofd is erg gevaarlijk en moet altijd door een dermatoloog worden onderzocht. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF. Met een transparante zonnespray bereikt u een matte look.