Mega Summer Sale: tot **75%*** korting op veel artikelen

Menu

Parfumdreams

Haarverf voor mannen – grijsdekking was nog nooit zo eenvoudig

Haarverf voor mannen ziet er heel natuurlijk uit. De haarkleuring zorgt voor een discrete dekking van de eerste grijze haren en frist de eigen haarkleur op. De producten zijn speciaal afgestemd op de behoeften van mannen. Het gebruik is eenvoudig en kost weinig tijd en moeite. Bovendien bevatten de producten ingrediënten die goed worden verdragen door de huid en die de hoofdhuid en het haar verzorgen.

Haarkleuring voor mannen: welke kleuren zien er het meest natuurlijk uit?

Terwijl vrouwen vaak voor klassieke tinten of trendy kleuren gaan, geven de meeste mannen de voorkeur aan een kleur die de eerste grijze haren goed dekt en het haar voller maakt. Het meest natuurlijk staan eenvoudige kamstrepen die zich zachtjes mengen met het overige haar.

In principe kun je ook haarverf voor vrouwen gebruiken. Daarbij moet je er echter wel rekening mee houden dat mannenhaar vaak asgrauwer is dan vrouwenhaar. Daardoor kan de kleur een rode gloed krijgen. Matte, koele nuances of natuurlijke haarkleuren zijn het best voor een natuurlijk resultaat.

Wil je je haar liever niet helemaal en permanent verven, dan is een kleurspoeling misschien iets voor jou. Die dekt grijze haren niet zo goed als haarverf, maar ziet er doorgaans wel heel natuurlijk uit. De kleur blijft zo'n zes weken zitten. Hij verdwijnt in de loop der tijd doordat je je haar wast, maar dit effect is gelijkmatig en daardoor nauwelijks waarneembaar.

Om ervoor te zorgen dat de verandering nauwelijks opvalt, moet je de kleurspoeling of kleur afstemmen op je natuurlijke haarkleur en maximaal één nuance donkerder of lichter kiezen. Twijfel je tussen twee tinten, dan is de lichtste altijd de beste keuze. Die verdoezelt een lichter wordende aanzet en grijze haren. Op de verpakking tonen de producenten voor-en-na-foto's met verschillende uitgangskleuren, zodat je een beter idee krijgt van het resultaat dat je kunt verwachten.

Tip: kun je nog niet wennen aan het verven van je haar, dan kun je ook gaan voor een kleurshampoo. Zo krijgt je haar iedere keer dat je het wast kleur, zonder dat het er geverfd uitziet.

Wat heb je nodig om je haar te verven?

De belangrijkste spullen zitten al in de verpakking van de haarverf voor mannen, waaronder een paar wegwerphandschoenen die voorkomen dat je ook je handen verft. Daarnaast heb je nodig:

  • Haarklemmen: heb je lang of dik haar, dan kun je dit met haarklemmen opsplitsen in verschillende delen. Daardoor werk je preciezer en krijg je een gelijkmatig resultaat.
  • Handdoek: je hebt niet per se een kapmantel nodig. Leg een oude handdoek op je schouders om te voorkomen dat je kleding of huid onder de verf komt te zitten.
  • Crème en vaseline: wrijf de randen van je gezicht en oren in met een vette huidcrème voordat je begint je haar te verven. Eventueel gemorste verf kun je dan gemakkelijker wegvegen. Zo voorkom je dat je je huid verft.

In plaats van met de applicator kun je de haarverf ook met een kwast aanbrengen. Daarvoor doe je de verf eerst in een verfbakje. Zo kun je de verf gelijkmatiger verdelen. Deze manier van werken vereist echter wel enige behendigheid. Het is handiger als iemand je bij het verven helpt.

Hoe gebruik je haarverf voor mannen?

Veel producenten die haarkleuring voor mannen aanbieden, hechten veel waarde aan gebruiksgemak. Zo zijn er sets die je eerst moet mengen. Daarbij heb je een applicatiefles met ontwikkelemulsie en een tube met de kleurgel. Nadat je de beide componenten in de fles hebt gemengd, draai je er een speciale applicator op, die het aanbrengen vergemakkelijkt.

Een one-twist-haarkleuring is het eenvoudigst. Hierbij zitten de kleurgel en ontwikkelcrème in één flesje. Door de dop te draaien en het flesje vervolgens te schudden, worden de bestanddelen gemengd. Met behulp van een geïntegreerde kam breng je de verf gelijkmatig aan op het haar. De meeste haarverf voor mannen dekt na een inwerktijd van circa 5 minuten op subtiele wijze de eerste grijze mannenharen. Met nog eens vijf minuten bereik je een intensiever resultaat. Na de vereiste inwerktijd spoel je de resten net zolang uit tot het water helder is.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

*De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 17-07-2024.

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube