Neem de nieuwsbrief en bespaar 21%**

Menu

Parfumdreams

Washandjes en waslapjes: de voordelen voor je huid

Met een washandje of waslapje pak je je lichaamsverzorging onder de douche nog grondiger aan. Maar een washandje kan ook goed van pas komen wanneer je even geen tijd hebt voor een douche en je je alleen snel wilt opfrissen. Zo bespaar je bovendien water en voel je je toch schoon en fris.

Washandjes en waslapjes voor de grondige reiniging van je huid

Waslapjes zijn rechthoekige doekjes van stof, ietsje groter dan je hand, die je nat maakt en waarmee je over je huid wrijft. Er zijn ook waslapjes die eruitzien als een handschoen en waar je je hand in kunt doen: de bekende washandjes. Met zo'n washandje kun je je heel effectief wassen.

Doe gewoon wat zeep op je washandje of waslapje en wrijf je ermee in. Zo gaat douchegel lekker schuimen en profiteert je huid bovendien van een mild peelingeffect. Je kunt extra profiteren van dit effect door je specifiek op de delen van je lichaam te richten die enigszins ruw zijn.

Waar moet je op letten als je je regelmatig met een washandje of waslapje wast?

Het is cruciaal dat je regelmatig een schoon washandje pakt. Anders kunnen bacteriën zich snel vermeerderen. Gebruik bij voorkeur een schoon washandje voor iedere keer dat je je wast. Was de washandjes en waslapjes op 60 graden, zodat alle bacteriën worden gedood. Let er bovendien op dat je alleen je eigen washandje of waslapje gebruikt en het niet deelt met je partner – datzelfde geldt voor handdoeken.

Welke voordelen hebben waslapjes en washandjes?

Waslapjes en -handjes hebben veel voordelen:

  • Je kunt ze wassen en zo steeds opnieuw gebruiken, wat zeer milieuvriendelijk is.
  • Wanneer je je wast met een washandje of -lapje, gebruik je duidelijk minder water dan bij een douche of bad en zo bespaar je dus geld.
  • Je wassen met een waslapje of washandje is wat minder uitgebreid dan douchen en je kunt ook alleen even snel tussendoor specifieke lichaamsdelen wassen, zoals je oksels of je hals.
  • Het hete water van de douche beschadigt de huid en is met name problematisch voor mensen die last hebben van neurodermitis of eczeem. Met een washandje kun je de temperatuur bij het wassen beter regelen en het contact van de huid met water is minder intensief, waardoor je huid minder uitdroogt.

Washandjes en waslapjes vind je bij parfumdreams

Om je lichaam grondig te reinigen en je huid desondanks zacht te laten aanvoelen, zijn washandjes en waslapjes een echte aanrader. Kijk bij parfumdreams om washandjes en waslapjes met verschillende designs te vinden, die je huid soepel maken.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube