In de schijnwerpers: zonnebrandcrème

De eerste zonnestralen begroeten ons al. Zomervakanties worden geboekt en we kijken uit naar warme dagen, lekker zonnebaden en een mooi gebruinde huid. Met de juiste zomercrème beschermt u uw huid tegen veroudering, uv-straling, zonnebrand en huidkanker.

Summer Scents Beach Look zonnebrandcrème Zonbescherming voor het haar! Zonbescherming voor elk huidtype! Goed om te weten: hulp bij zonnebrand

Hoe beschermt en verzorgt zonnebrandcrème uw huid?

 

Door de combinatie van organische, minerale of gecombineerde filters zorgt een zonnebrandcrème of zonnemelk ervoor dat uw huid tegen de agressieve uv-stralen wordt beschermd. Organische uv-filters zorgen ervoor dat de uv-straling in onschadelijke warmte-energie wordt omgezet. Hierdoor ontstaat een beschermingsmechanisme. Minerale filters zoals titaandioxide en zinkoxide reflecteren het zonlicht – hoe hoger de beschermingsfactor, hoe intensiever de weerkaatsing.

 

Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar?

 

In de ongeopende, originele verpakking blijft het product drie jaar goed. Als u tijdens de zomer de zonnebrandcrème dagenlang op het strand bij u had in de felle zon of in het zand, dan moet u hem aan het eind van de zomer weggooien.

 

Waar moet u rekening mee houden als u oude zonnebrandcrème gebruikt?

Ter oriëntatie kunt u altijd de houdbaarheidsdatum van het product raadplegen. Deze datum geeft aan hoe lang de crème in ongeopende verpakking kan worden bewaard. Naast de houdbaarheidsdatum is een geopend potje afgebeeld. Dit symbool geeft aan hoe lang de zonnebrandcrème na openen houdbaar is.

Wat doe ik als de houdbaarheidsdatum van mijn zonnebrandcrème verlopen is?

Als uw zonnebrandcrème de door de fabrikant opgegeven houdbaarheidsdatum heeft overschreden, moet u voor gebruik controleren of de crème geen ongewone geur of veranderde consistentie heeft. Als dit niet het geval is, kunt u de oude crème verder gebruiken. Volg deze tips om uw zonnebrandcrème zo lang mogelijk te kunnen gebruiken: Bewaar de zonnebrandcrème op een koele plaats en stel hem niet bloot aan direct zonlicht. Maak na gebruik de opening van de tube schoon, om besmetting met ziektekiemen te voorkomen.

Onze favoriete producten voor u