Gezichtsborstels

18 Artikel
687
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Gezichtsborstels voor een milde reiniging tot diep in de poriën

Gezichtsreiniging moet een vast onderdeel zijn van je avondritueel. Gezichtsborstels lenen zich er uitstekend voor om resten make-up, vuil en huidschilfers volledig te verwijderen en tegelijkertijd iets goeds te doen voor je huid .

De fijne huid wordt door een gezichtsborstel tegelijkertijd gepeeld en gemasseerd. Dat draagt bij aan een betere doorbloeding en zorgt bij regelmatig gebruik voor een fijner huidbeeld.

Voordelen van gezichtsborstels bij de dagelijkse reiniging

Elektrische gezichtsborstels zijn meer dan alleen gebruiksvriendelijk. Ze versterken ook het effect van crèmes en serums, omdat ze de huid vooraf grondig reinigen en de poriën openen. De werkzame stoffen van de gebruikte producten kunnen zo dieper doordringen in de huidlagen en komen zo beter tot hun recht.

Een regelmatige reiniging met gezichtsborstels voorkomt puistjes en mee-eters. Met elektrische gezichtsborstels worden vuil en dode cellen van de hoornhuid tot tien keer beter verwijderd dan bij een normale reiniging van het gezicht.

Zo makkelijk en effectief is de reiniging met een gezichtsborstel

Doordat gezichtsborstels gebruiksvriendelijk en snel zijn, kunnen ze makkelijk in het dagelijkse beautyritueel worden opgenomen:

  • maak het gezicht vochtig en breng een cleanser ofwel op de borstelkop ofwel direct op de huid aan.
  • Reinig de huid nu met de gezichtsborstel en doe dit achtereenvolgens voor de verschillende delen van het gezicht. De reinigingstijd bedraagt ongeveer een minuut en is bij de meeste elektrische gezichtsreinigers vooraf ingesteld.
  • Nu kunnen eventuele resten van de cleanser worden afgespoeld.
  • Ter afsluiting wordt nu het verzorgingsproduct aangebracht, zoals een serum, crème of peeling.
  • Let op: na reiniging met een gezichtsborstel mogen peelings slechts één keer per week worden aangebracht.

Koop hoogwaardige gezichtsborstels bij parfumdreams

Het assortiment aan hoogwaardige gezichtsborstels voor het gezicht is groot. Of het nu gaat om handmatig, elektrisch, van silicone, vibrerend of oscillerend: voor ieder huidtype en elke gezichtsreinigingsmethode is er een bijpassende gezichtsborstel.

  • Handmatige gezichtsborstels zijn gebruiksvriendelijk en zeer voordelig. Ze reinigen op milde wijze en zijn uitermate geschikt voor de zeer gevoelige huid.
  • Elektrische gezichtsborstels reinigen tot diep in de poriën en bevrijden de huid van alle verontreinigingen en resten make-up. Bij regelmatig gebruik ontstaat een fijner en egaler huidbeeld.
  • Een punt waarop elektrische gezichtsborstels van elkaar verschillen, betreft ook de werking van de borstel: roterend of oscillerend. Terwijl bij roterende borstels de borstelkop over de huid roteert, gaat het bij oscillerende gezichtsborstels om trillingen (tot wel 300 per seconde). Oscillerende borstels zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid. Inmiddels zijn er ook borstels die beide functies met elkaar combineren.

Gezichtsborstels van silicone voor een zuivere huid

Gezichtsborstels van medisch silicone geven bacteriën geen kans zich te vermeerderen of zich te nestelen. Deze opzetborstels zijn makkelijk te reinigen en kunnen tot wel een halfjaar lang worden gebruikt. Voorwaarde: spoel de opzetstukjes na elk gebruik grondig uit onder schoon water.

Borstelkoppen van nylonvezels kunnen maximaal 3 maanden worden gebruikt en moeten eveneens na elk gebruik grondig worden uitgespoeld.