De zomer gaat voorbij, maar jouw glow blijft

Onze huid heeft het in de zomermaanden zwaar te verduren, bijvoorbeeld door zonnebaden, te lang in de zon, uv-stralen, chloor, zweet en de droge lucht van de airco. Dat alles laat vaak sporen na op onze huid. Daarom is dit het perfecte moment om je huid een time-out te gunnen.

Maak je beautyritueel compleet met producten die je huid weer een frisse en natuurlijke glans geven. In onze gids vind je nuttige informatie en tips over welke werkzame stoffen en verzorgingsproducten niet alleen beschermen, maar ook schadelijke stoffen verwijderen en het natuurlijke herstel actief ondersteunen.

Glow-booster: werkzame stoffen voor een stralende huid

 

Er zijn diverse werkzame stoffen die in huidverzorgingsproducten worden gebruikt om de huid er stralend en gezond uit te laten zien. Vitamine C, retinol (vitamine A) en hyaluron zijn daarbij de populairste beauty-assistenten. Daarnaast kun je producten gebruiken met niacinamide (vitamine B3), AHA (bijvoorbeeld melkzuur), ceramide en vitamine E. Maar ook dagelijks gebruik van zonnebrandcrème moet je niet vergeten. Die biedt namelijk bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering en breng je daarom bij voorkeur ook in de koudere maanden aan. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de effectiviteit van persoon tot persoon kan verschillen, omdat die afhangt van verschillende factoren zoals huidtype, de toestand van de huid en de individuele verdraagzaamheid.

 7 stappen in je reinigingsroutine voor de perfecte glow

Richt je bij je huidverzorgingsroutine op producten die je huid de mogelijkheid geven om te kalmeren en te herstellen. De reiniging is daarbij buitengewoon belangrijk.
Gebruik als eerste stap een geschikte cleanser en masseer die zachtjes in je huid om make-upresten en vuil uit de poriën te verwijderen. Gebruik vervolgens een face mist die rijk is aan voedingsstoffen en een anti-pollution-bescherming. Na de reiniging kun je het best een serum met hyaluron, een hydraterende crème en een vitaliserende gezichtsolie aanbrengen. Sluit je verzorgingsroutine af met een laag zonnebrandcrème.

Niet alleen je gezicht heeft verzorging nodig.

Gezonde huid van binnenuit – voedingstips

Een stralende huid heeft niet alleen uitwendige verzorging nodig, maar ook een uitgebalanceerde voeding. Naast beautyproducten zoals crèmes en serums kun je ook voor voedingssupplementen met ingrediënten zoals hyaluron gaan. Ze ondersteunen de huid van binnenuit, verbeteren de hydratatie en dragen bij aan een gezonde, jeugdige teint.
Voedingssupplementen moeten echter alleen als aanvulling worden gebruikt op een uitgebalanceerde voeding met veel fruit, groente en voldoende water en niet als vervanging daarvan.