Tips om je huid te kalmeren en te herstellen

Onze huid heeft het in de zomermaanden zwaar te verduren – zonnebaden, soms wat te veel zon, uv-stralen, chloor, zweet en de airco op kantoor laten hun sporen na op onze huid. Nu is dus het perfecte moment om je huid een time-out te gunnen. Kijk nog eens goed naar je beauty-ritueel en neem er producten in op die je huid een frisse, natuurlijke look geven en haar beschermen, en die schadelijke stoffen verwijderen en het zelfherstel van de huid actief ondersteunen.

Welke werkzame stoffen je verzorgingsproducten zouden moeten bevatten en hoe je de perfecte glow van je huid weer kunt herstellen, vertellen we je hier.

Beauty-assistenten voor een stralende huid

 

Richt je bij je verzorgingsritueel op producten die je huid de kans geven om te kalmeren en te herstellen. Het geheim schuilt daarbij in de reiniging. De eerste stap hierbij is het vinden van een geschikte huidreiniger of cleanser en die in te masseren in de huid om make-upresten en vuil uit je poriën te verwijderen. Een belangrijke tip is om huidreinigers te combineren en bijvoorbeeld te beginnen met een cleanser en vervolgens een nutrient mist en een anti-pollution aan te brengen. Vervolgens kun je op de gereinigde huid een hyaluronhoudend serum, een hydraterende crème en een radiance oil aanbrengen. Sluit je verzorging af met een zonnebrandcrème.

 

Niet alleen het gezicht heeft verzorging nodig.

Handen

Handen wassen en het gebruik van desinfectiemiddelen zijn een zware belasting voor onze handen. De huid wordt hierbij blootgesteld aan extreme omstandigheden en vraagt om speciale verzorging. Een voedende en rijke handcrème, die de huid reinigt en beschermt, is dan ook onmisbaar.

Hals

Met name in de zomermaanden zijn hals en decolleté nauwelijks met kleding bedekt. Ook hier staat de huid dus in grote mate bloot aan invloeden van buitenaf, waardoor ze een intensieve verzorging nodig heeft. Vergeet deze delen daarom niet bij je dagelijkse verzorgingsritueel. Wij adviseren je om de hydraterende verzorging die je voor je gezicht gebruikt, ook te gebruiken voor je hals en decolleté.

Benen

Na een zware werkdag hebben we steeds meer zin om lang en warm te douchen. Het lichaam wordt warm, de benen worden wat rood. Daarnaast wordt de huid van de benen belast door het dragen van strakke broeken, door denim en door het scheren. Met een bodylotion zorg je ervoor dat je huid niet uitdroogt en geef je haar de benodigde hydratatie.

Voeding

Voeding is ook duidelijk een van de hoofdfactoren die de perfecte glow van je huid weer kunnen herstellen. Met dit recept zorg je met sap voor een glans van binnenuit. Met name groene sappen worden beschouwd als een goed bewaard geheim. Vele sterren zweren bij deze groene wondermiddelen. Doe de volgende ingrediënten in een sapcentrifuge of mixer en doe er nog wat water bij. De vele werkzame stoffen uit de ingrediënten brengen je bloedsomloop weer in harmonie.

  • Een stengel selderie
  • Een komkommer
  • Een groene appel
  • Een stuk gember (5-10 cm lang)
  • Een handvol spinazie
  • Een biologische citroen