Hyaluron

Een essentiële voedingsstof voor het lichaam

Bij het ouder worden vlakt de productie van hyaluron af. Hierdoor wordt de huid droger en ontwikkelen fijne lijntjes zich tot rimpels. Hier komt het gebruik van hyaluron in cosmetica om de hoek kijken. Een gram hyaluron kan tot wel zes liter water opslaan. Dit ingrediënt maakt de huid daardoor mooi stevig en houdt het weefsel elastisch. Zonnebaden, nicotine, wind, weer, voeding en allerlei andere factoren beïnvloeden de huid en dragen bij aan huidveroudering. Hyaluron is hierbij essentieel om deze ontwikkeling tegen te gaan. Het zuur bindt water en zorgt ervoor dat de vochtdepots in het weefsel optimaal worden gevuld, zodat alle organen voldoende vocht tot hun beschikking hebben. Hyaluronzuur wordt uitstekend verdragen door de huid. Bijwerkingen en allergische reacties zijn zo goed als uitgesloten.

 

Werking van hyaluron in cosmetica

  • Slaat vocht op, bindt veel vocht in het weefsel en maakt dit strakker en gladder
  • Zorgt voor een strakke en elastische huid
  • Maakt rimpels minder diep
  • Intensieve hydratatie maakt droge huid weer gladder en zachter, laat haar meer stralen en gaat barstjes in de huid tegen.
  • Werkt preventief tegen het ontstaan van nieuwe rimpels
  • Belangrijk voor weefselherstel en -regeneratie
  • Ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen

 

Onze aanbevelingen

Herkomst

Zodra hyaluronzuur zich bindt met water, heeft het een gelachtige consistentie. 1 gram hyaluron kan tot wel zes liter water aan zich binden! Vroeger werd hyaluron grotendeels uit hanenkammen gewonnen – tegenwoordig wordt het biotechnologisch, met proteïnen uit gist, gemaakt. Zo is het zuiverder, bevat het geen dierlijke eiwitten en wordt het beter verdragen door de huid. Als lichaamseigen stof zit hyaluron in het bindweefsel, in het glasachtig lichaam van het oog en in de gewrichten. Vanaf het 25e levensjaar begint de lichaamseigen productie af te nemen.

Toepassing

Hyaluron kan dagelijks worden gebruikt in de vorm van crèmes en serums. Je kunt de producten perfect opnemen in je reeds bestaande ritueel, zowel bij je dag- als nachtverzorging. En heb je eens wat minder tijd, dan kun je een hyaluronserum ook mengen met je normale dagcrème. Vergeet niet om bij het gebruik van het product ook aan de dunne huid in je hals te denken. Die is gevoelig voor rimpels en heeft dus van meet af aan ook de juiste verzorging nodig. Wij adviseren je om intensieve maskers niet meerdere malen per week te gebruiken.

 

Verzorgingstip

Wij adviseren je om verschillende vormen en soorten hyaluronzuur met elkaar te combineren. De mengverhouding maakt alles mogelijk! In de cosmetica maken we onderscheid tussen hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur. Na het gebruik van hyaluronhoudende cosmeticaproducten is een hydraterende verzorging zeker aan te raden voor een nog beter resultaat.

 

Vormen van hyaluron