Kleurspoeling

342 Artikel
14290
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Kleurspoeling – semipermanente kleurenpracht

Zin in afwisseling? Met een milde kleurspoeling blijf je volledig flexibel. De stralende tinten en zachte reflecties geven je haar een nieuwe expressiviteit. Bij het wassen spoel je de kleur geleidelijk weer weg en creëer je ruimte voor nieuwe experimenten.

Welke voordelen hebben kleurspoelingen?

Meestal zit haarkleuring boordevol venijnige chemicaliën die het haar belasten. Een kleurspoeling kan zelfs op biologische basis voor stralende resultaten zorgen. Daarnaast hebben deze producten nog andere voordelen:

  • milder voor je haar: De structuur wordt niet beschadigd. De pigmenten dringen niet in het haar, maar nestelen zich tegen het haar.
  • Geen gedoe bij de aanzet van je haar: De spoeling gaat er bij het wassen vanzelf uit.
  • Ideaal om de kleur weer even op te frissen tussen twee verfbeurten in. Bijvoorbeeld bij rode kleuren of kopertinten.

Deze producten zijn weliswaar mild voor je haar, ze bereiken al wel snel hun grenzen. Met een kleurspoeling kun je je haar niet echt lichter maken. Bovendien helpen kleurspoelingen niet bij grijze haren.

Wat is intensieve kleurspoeling?

Dit product houdt het midden tussen een permanente, chemische haarverf en een uitwasbare kleurspoeling. De intensieve kleurspoeling houdt ongeveer zes tot acht weken, maar is ook een belasting voor je haar. Dit product maakt het tevens mogelijk om je haar een tint lichter te maken. Daarom bevat intensieve kleurspoeling ook waterstofperoxide, maar in veel kleinere hoeveelheden dan permanente haarverf.

Hoe gebruik je een kleurspoeling

Bescherm je kleding met een oude handdoek. Als je gevoelig bent voor intoleranties, kan het geen kwaad om vooraf een allergietest te doen. Breng hiervoor ongeveer 48 uur van tevoren een klein beetje kleurspoeling aan op de binnenkant van je elleboog. Gebruik dit product niet als je last hebt van rode plekken op je huid, jeuk en/of puistjes.

Veel kleurspoelingen moet je gebruiken met nat haar. Dan kan je de crème makkelijker uitsmeren. Zorg ervoor dat je alle haren voldoende insmeert. Misschien kan iemand je ook helpen om de kleurspoeling gelijkmatig te verdelen. Anders loop je het risico op lelijke vlekken. Kijk op de verpakking om te bepalen hoe lang je de spoeling moet laten inwerken. Daarna spoel je je haar af.

Tips en trucjes bij kleurspoelingen

Ook bij kleurspoelingen kan er bij de aanzet van je haar een vervelende rand ontstaan. Je kunt dit voorkomen door voor de behandeling voldoende vaseline of een andere vette crème op de huid aan te brengen en eventuele puistjes meteen te verwijderen.

Wat heeft veel effect? Dit principe geldt zeker voor kleurspoelingen. Koop bij twijfel liever een tweede pakje dan dat je je achteraf ergert aan een vlekkerig resultaat.

Warmte versterkt het kleuringsproces. Als je geen droogkap hebt, kun je ook een gewone föhn gebruiken op de middelste stand. Of je liever met schuim, vloeistof, gel of crème werkt, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Grijs haar en kleurspoelingen worden echter geen dikke vrienden. In dit geval kun je beter kiezen voor een intensieve kleurspoeling of permanente haarkleuring.

Koop kleurspoelingen bij parfumdreams

Op zoek naar een groot aanbod met lage prijzen? Bij parfumdreams ontdek je gewone en intensieve kleurspoelingen van bekende merken en populaire producenten. Wanneer je zin hebt in verandering, kan parfumdreams je helpen het beste uit je haarkleur te halen.