Sluit je avond af met een weldadig ontspanningsritueel

Gebruik je avond voor een warm bad, met een verzorgend badproduct of een voedend haarmasker. Je kunt ook een paar minuten heet douchen. Wanneer je geen bad hebt of liever doucht, kun je ook een paar minuten ontspannen onder een hete douche. Steek voor een nog prettigere sfeer een geurkaars aan of verspreid een weldadige geur in je badkamer met behulp van een diffuser en etherische oliën.

Voor ontspanning voor zowel lichaam als geest kun je eenvoudige yoga- of rekoefeningen doen. De doordachte bewegingen dragen eraan bij dat je de stress van alledag van je af kunt schudden.
Trakteer jezelf vervolgens op een kopje rustgevende thee, bijvoorbeeld met kamille of lavendel, en verwen je huid met een gezichtsmasker. Neem bewust tijd voor jezelf door je gedachten en gevoelens toe te vertrouwen aan een dagboek. Dit moment helpt je je dag af te sluiten en daarna te genieten van een ontspannen nachtrust.

Met dit avondritueel gun je jezelf een waardevol moment van rust: je verwent jezelf met een weldadige verzorging en sluit zo op een ontspannen manier de dag af – gewoon, zoals jij dat prettig vindt.