Skincare Weeks: tips bij een gevoelige huid

Een gevoelige huid is vaak droog en heeft last van roodheid. Je moet bij een gevoelige huid veel aandacht besteden aan huidverzorging en je moet geurstoffen vermijden. Heilzame ingrediënten hebben een kalmerend effect.

Stap 1 Reiniging: als je geen make-up gaat aanbrengen is een zachte cleanser in dit geval optimaal. Deze verwijdert olieresten en vuil van je huid.
Ontdek nu

Stap 2: Toner: ga bij voorkeur voor een gezichtslotion met aloë vera-extracten die de gevoelige huid optimaal kalmeert. Dit kun je ook met je vingers of je handen aanbrengen, omdat een wattenschijfje de gevoelige huid kan irriteren.
Ontdek nu

Stap 3: Gezichtscrème: ga hier ook voor een rijke crème die je gezicht lang en intensief hydrateert en zo tegen invloeden van buitenaf beschermt,
Ontdek nu

Stap 4: All about the Eyes! De ogen mogen niet worden vergeten – met voedzame formules kun je de gevoelige huid rondom de ogen kalmeren en zwellingen effectief tegengaan.
Ontdek nu

Stap 5: Gezichtsolie: tegen de avond is het handig als je in aanvulling op je ritueel nog voor een gezichtsolie gaat. Deze maakt je huid gladder en zorgt dat irritaties verdwijnen. Verder heeft de olie een intensief hydraterend effect.
Ontdek nu