Skincare highlight: Asian beauty

Als het gaat om Aziatische cosmetica zijn schoonheid en esthetiek net zo belangrijk als gezondheid en welzijn. Aziatische huidverzorgingsproducten zijn inmiddels wereldberoemd vanwege hun hoge kwaliteit en goede resultaten. Dit komt door hun unieke formules op basis van eeuwenoude kennis en de nieuwste wetenschappelijke onderzoeksresultaten.
De combinatie van natuurlijke bestanddelen zoals rijst, ginseng, groene thee of zeewier en geavanceerde technologieën zorgt ervoor dat de huid er gezond en stralend uit gaat zien.

Laat je inspireren door de Aziatische cultuur en gebruik deze om je dagelijkse verzorging aan te vullen.

Aziatische beautymerken waar we van houden

 

Ontdek de schoonheidsgeheimen van Korea met K-Beauty: voor een stralende, prachtige huid.

Aziatische schoonheidsproducten zijn speciaal afgestemd op de behoeften van elk huidtype. Er is dan ook een breed scala aan producten zoals serums, maskers, crèmes en oliën, die gericht zijn op specifieke huidproblemen zoals rimpels, pigmentvlekken, acne of rode plekken en met elkaar gecombineerd worden.

Vooral K-Beauty is bijzonder trendy en heeft betrekking op Koreaanse schoonheidsproducten en dagelijkse verzorging. De Koreaanse dagelijkse schoonheidsverzorging omvat vaak verschillende stappen om de huid er perfect verzorgd uit te laten zien.
We vertellen je stap voor stap wat K-Beauty inhoudt en wat je daarvoor nodig hebt.

 

Koreaanse huidverzorging in 9 stappen

Stap 1: reinigingsolie

Breng reinigingsolie aan op je droge gezicht, masseer deze in en spoel de olie vervolgens af met lauw water. Op deze manier verwijder je vuil, make-up en talg van je gezicht en voorkom je dat je huid uitdroogt.

Stap 2: reinigingsgel

Breng een reinigingsgel of cleanser aan op je vochtige gezicht en masseer deze met ronddraaiende bewegingen in. Op deze manier ziet je huid er blijvend beter uit en worden de poriën kleiner.

Stap 3: peeling

Voor een stralende teint moet je je gezicht regelmatig peelen, ongeveer een of twee keer per week. Daarmee verwijder je huidschilfers en stimuleer je de regeneratie van de huid.

Stap 4: toner

Breng de toner met een wattenschijfje aan op je gezicht. De stoffen in de toner hebben een hydraterende werking, zodat je huid klaar is voor de volgende stap in het verzorgingsproces.
Stap 5: essences

De belangrijkste stap bij K-Beauty vormen de essences! Ze hebben een dubbele functie: ze hebben een hydraterende werking en verbeteren de opname van voedingsstoffen door de huid, zodat je een jeugdige uitstraling krijgt.
Stap 6: serum

Serum, booster of ampul – bij deze stap breng je een van deze producten aan, afhankelijk van je huidtype. Je kunt op die manier donkere plekken in het gezicht een lichtere tint geven, poriën verkleinen en het aantal rimpels verminderen.

Stap 7: oogverzorging

Een rijke oogcrème laat een dunne en gevoelige huid onder de ogen er voller en beter uitzien. Met een effectieve verzorging kun je donkere schaduwen en wallen grotendeels laten verdwijnen, zodat je ogen gaan stralen.

Stap 8: producten met een hydraterende werking

K-Beauty staat vooral bekend om haar huidproducten met een hydraterende werking. Gebruik overdag een milde lotion en 's avonds een rijke crème. Op die manier geef je je huid extra vocht en bescherm je hem tegelijkertijd tegen invloeden van buitenaf.

Stap 9: zonnebrand

Vergeet als laatste stap de zonnebrandcrème niet. Zonnebrand beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering en moet ook ‘s winters en wanneer de zon niet schijnt dagelijkse worden aangebracht.

 

Onze extra tip bij K-Beauty

Zorg voor een stralende teint en laat je huid er nog frisser uitzien. Gebruik twee tot drie keer per week een verzorgend, hydraterend oogmasker.

 

Andere producten die je wellicht interessant vindt