Have a great hair day

Zeg nee tegen bad hair days en laat je inspireren door onze gids

Voor gezond, verzorgd en sterk haar is een juiste verzorging onmisbaar. Daarom vind je in ons assortiment de passende oplossing voor iedere haarbehoefte. We geven je onze 10 beste tips, waarmee haarverzorging je favoriete nieuwe bezigheid wordt.

1. Haren wassen

Hoe minder, hoe beter. Om vettige haarwortels te vermijden, moet je voorkomen dat je je haar elke dag wast. We raden je aan om je haar hooguit elke twee tot drie dagen te wassen. Zo zorg je ervoor dat je haar minder vet is en de talgproductie zichzelf reguleert. Als je op de tweede of derde dag je er niet helemaal happy bij voelt, kun je gerust een droogshampoo gebruiken. Zo heb je ook in een handomdraai een prachtige look.

2. Shampoo

Gebruik geen siliconen en parabenen en kies voor een shampoo met milde tensiden. Met deze tip kun je je hoofdhuid beschermen en tegelijkertijd je haar goed reinigen. Een andere succesfactor: was je haar niet met te heet water – lauwwarm water is hier de sleutel tot succes.

 

3. Drogen

Wrijf je haar na het wassen niet met een handdoek droog, maar dep je haar liever! Als je je haren op de verkeerde manier droogt, kan dit in extreme gevallen ertoe leiden dat je haar breekt. Een stijl- of krultang moet je dan ook pas gebruiken wanneer je haar echt helemaal droog is.

4. Kammen

Nat haar is zeer elastisch en gevoeliger dan droog haar. Om haarbreuk te voorkomen, moet je je haar pas borstelen als het echt helemaal droog is. Als je geen tijd hebt om daarop te wachten, raden we je aan om een grove kam te gebruiken. Let er verder op dat je voorzichtig van de haarpunten richting je hoofdhuid kamt.

5. Föhnen

Te veel hitte kan je haar beschadigen. Laat je haar daarom aan de lucht drogen, zodat het volop tijd heeft zich te herstellen. Als je toch je haar wilt föhnen, houd de föhn dan op een afstand van 20 centimeter van je hoofd en zet deze op een lage stand. Omdat haarpunten zeer gevoelig zijn, moet je altijd van je haarwortels richting de haarpunten föhnen.

 

6. Onmisbare haarverzorgingsproducten

Conditioner, haarkuur, haarserum – de klassiekers. Maar welke heb je wanneer nodig?

  • Een conditioner zorgt ervoor dat je geen knopen in je haar krijgt en dat het haar niet gaat klitten. De conditioner houdt het haar dus soepel en makkelijk kambaar.
  • Een haarkuur heeft als doel je haar te hydrateren. Gebruik om de twee weken je favoriete kuur nadat je je haar hebt gewassen.
  • Haarserum is voor de echte profs op het gebied van haarverzorging! Een haarserum is de oplossing voor een intensieve verzorging van je haarstructuur. Masseer het serum na het wassen van je haar in je hoofdhuid en bescherm zo je haarstructuur. Zo zorg je voor een gezondere hoofdhuid en voldoende hydratatie.

7. Geef gespleten punten geen kans!

Ook wanneer je je haar het liefst nooit wilt laten knippen, omdat elke centimeter telt. Het regelmatig knippen van de punten van je haar zorgt voor langdurig gezond haar. Je verwijdert er met name gespleten punten mee die bijzonder schadelijk voor je haar zijn.

8. Stylen

Gebruik scrunchies in plaats van harde metalen clips – milde coatings of haarclips die van stof zijn gemaakt, laten je haar minder snel breken.

 

9. Gezonde voeding

De opname van vitaminen via fruit en groente evenals de opname van eiwit uit vis, kwark en gevogelte is een absolute voorwaarde om je haar kracht te geven en te laten groeien. Verder heeft de haarwortel vocht nodig, waardoor voldoende vochtopname van belang is.

Reminder: drink nu een glas water

 

Ähnliche Produkte