parfumdreams presenteert: Coffee Week

Mooi met natuurlijke cafeïne

Een glanzende, volle haardos, gladde benen, stralend mooie ogen of een verleidelijke geur met een sensuele koffienoot? parfumdreams laat je zien wat voor kracht er in de natuurlijke mooimaker cafeïne schuilt. Ook vertellen we je hoe je beautyproducten met deze plantaardige werkzame stof in je verzorgingsritueel kunt opnemen. Cafeïne werkt als een antioxidant en is een verfrissende allrounder. Het effect op de natuurlijke schoonheid is meteen te zien en dat maakt dat niet alleen fans van koffie en thee er mee weglopen.

 

Cafeïne en de werking ervan

Cafeïne is op tal van manieren van invloed op het menselijk lichaam. Drink je een kopje koffie, thee of een glas cola, dan kan je hartslag omhooggaan. Je voelt je wakkerder en productiever. Ook je concentratievermogen kan verbeteren. Cafeïne draagt verder bij aan snellere denkprocessen waardoor je tot nieuwe, ingenieuze ideeën kunt komen.

Cafeïne wordt in de cosmetica gericht toegepast in haarverzorgingsproducten om haaruitval tegen te gaan. Bij lichaamsverzorgingsproducten helpt de stof om het proces van natuurlijke veroudering van de huid te vertragen, de huid strakker te maken en cellulitis te verminderen.

Mocht je de strijd willen aangaan met wallen onder je ogen, dan kan gezichtsverzorging met cafeïne je helpen om er frisser en jonger uit te zien. Fans van premium geuren gaan voor een eau de toilette of parfum met een subtiele koffienoot.

 

Cafeïne tegen haaruitval – meer dan een goed bewaard geheim

Jouw haar heeft voor een gezonde en krachtige groei voldoende energie nodig, zeker wanneer het zich in de groeifase bevindt. Ben je gestrest of heb je een aangeboren aanleg voor vroegtijdige haaruitval, dan is je lichaam niet in staat om je te voorzien van deze broodnodige energiebehoefte. Cafeïne kan haaruitval effectief voorkomen en verminderen. Als je een speciale cafeïneshampoo gebruikt, dan dringt de plantaardige werkzame stof diep in de haarzakjes door en is deze tot 24 uur lang beschikbaar in de haarwortels.

Het is hierbij belangrijk dat je voor een zichtbaar effect je haar elke dag opnieuw voorziet van cafeïne en deze verzorgende behandeling niet onderbreekt. Dagelijks wassen met een goede cafeïneshampoo kan je helpen om je lang gekoesterde wens van een vollere haardos met meer glans in vervulling te laten gaan.

Cafeïne in lichaamsverzorging – wondermiddel voor een gladde huid

De antioxiderende werking van cafeïne is perfect om je haar te beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen. Als deze instabiele verbindingen in te grote hoeveelheden aanwezig zijn, kan dit nadelig zijn voor de huid. In deze context komen de ontstekingsremmende eigenschappen van cafeïne bijzonder goed van pas. Crèmes met het natuurlijke bestanddeel geven je huid nieuwe energie.

Lichaamsverzorgingsproducten met cafeïne werken bijzonder goed bij huid die last heeft van cellulitis. Cafeïne heeft een vochtafdrijvende werking op het huidweefsel en bevat een enzym dat in staat is om vet af te breken en te verminderen. Bij regelmatig gebruik van crèmes, massageolie en bodyscrubs met cafeïne kan je huid merkbaar gladder aanvoelen.

Zeg dag tegen wallen

Cafeïne is niet alleen een aangename opkikker bij het drinken van een kopje vers gezette koffie. Ook in oogcrèmes heeft deze plantaardige werkzame stof een uniek verfrissend effect.

Cafeïne vermindert zwellingen en zorgt dat vermoeide huid er strakker en gladder uitziet. Premium gezichtsverzorging met cafeïne helpt je op effectieve wijze te verbergen dat je afgelopen nacht te weinig slaap hebt gekregen.

Heb je van nature donkere kringen onder de ogen, dan kunnen deze zichtbaar verminderd worden met cafeïne. De stof stimuleert namelijk de doorbloeding en helpt om de cellen beter van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen te voorzien. Ook wallen kunnen effectief met oogcrèmes worden behandeld.

Smells like coffee

Getalenteerde parfumeurs hebben zich intensief beziggehouden met de kenmerkende geur van koffie en getracht om deze op bijzondere wijze terug te laten komen in hun creaties. Het resultaat: geuren boordevol emoties die jou doen denken aan heerlijke ontspannen momenten in je favoriete café.

Een uitstekend voorbeeld vormt de Eau de Toilette Spray Coffee Break van Maison Margiela met een basisnoot met melk en sandelhout, een hartnoot met verfrissende citroen en een topnoot met koffie en appel. De creatieve geur voldoet aan de hoogste eisen en is tegelijk sensueel, fantasievol en oriëntaals.

Heb je ook zin om je te laten betoveren door een magische geurcombinatie? Neem dan een kijkje bij onze unieke klassieke geuren van de Coffee Week.

Heel eenvoudig – zelf koffiescrub maken

Je hebt maar enkele ingrediënten nodig om thuis zelf een koffiescrub te maken. Het is ideaal als je daarbij koffiedik van vers gezette koffie bij de hand hebt. Doe enkele theelepeltjes in een klein kommetje en voeg vervolgens wat honing of hoogwaardige olie toe tot er een smeuïge massa ontstaat. Je kunt hiervoor het beste een huidvriendelijke olijfolie of verzorgende jojobaolie gebruiken. Heb je een massageolie bij de hand waar je dol op bent? Dan kun je die ook gebruiken. Breng vervolgens de koffiescrub royaal op je huid aan om op milde wijze dode huidcellen te verwijderen. De cafeïne dringt diep door in de huid en stimuleert celvernieuwing. Nadat je de scrub van je huid spoelt, voelt deze heerlijk glad en verzorgd aan.